Seabird Qanik Ocean Glasfiber/Diolen

Lækker lege kajak med inspiration af grønlandsk stil i topkvalitet. God til kajakrul og leg. Vælg mellem sort eller hvid.

Fra 11.995,00  DKK Regulær pris 15.995,00  DKK
På lager
Kun %1 tilbage

SeaBird Qanik

En grønlandsperle af de sjældne! Seabird Designs Qanik er en flot grønlandskajak med virkelig fine linjer og detaljer. Dette er en kajak for den kræsne, som ønsker en havkajak, som giver en rooplevelse af de sjældne. Qanik er en lang og slank kajak, som har ekstremt gode søegenskaber. Den ligger lavt i vandet og er meget let at rulle med. Kajakken anbefales erfarne roere, men udfordrer også nybegyndere, som ønsker at udvikle færdighederne til et nyt niveau.

Kajakkens slanke linie, lave profil og perfekte udformning, gør SeaBird Qanik til den optimale legekajak.

 I 1959 byggede Emanuelle Koreliuss en kajak til en englænder i Grønland - den nu berømte Illorsuit-kajak. Tilbage i England blev der produceret flere kajakker inspireret af denne, blandt dem Anas Acuta og Nordkapp. Qanik er Bjørn Thomassons version af den legendariske Illorsuit-kajak. Du kan især se ligheden i de smukke og harmoniske linjer. Skroget og hydrodynamikken derimod, er moderne og tilpasset livet i dag, i modsætning til Illorsuit-kajakken, som var skabt til sælfangst i arktiske farvande for 60 år siden.

Qanik har en utrolig manøvreringsevne - det buede ror og kanterne (giver en imponerende sidestabilitet) gør, at kajakken næsten kan rotere i sin fulde længde. Qanik er meget hurtigere end Illorsuit. I Grønland er fart ikke lige så vigtig som stilhed, Du skal ikke ro om kap med dyrene i havet, men snige dig lydløst ind på dem. Med højt dæk er Qanik tør selv under barske forhold, den har god plads til det, du ønsker at tage med dig af udstyr for weekenden eller ugesture.

Det er en tryg kajak, som giver bløde bevægelser og som holder roeren tør selv under barske vejrforhold. Den accelererer hurtigt og er let at kontrollere i bølger. Til trods for manøvrebarheden går den derhen, hvor du peger, når farten øges.  Det kan lyde som en selvmodsigelse, men det er muligt at designe en kajak, som gør begge dele - nemlig Qanik.

Kajakken er fremstillet i glasfiber med Diolen oplægning, som giver en ekstra slidstærk kajak.

Qanik er designet af Bjørn Thomasson, en af verdens bedste kajakdesignere.

Specifikationer:

Længde: 546 cm.

Bredde: 52

Højde: 30 cm.

Max last: 135 cm.

Anbefalet personvægt: 60-90 kg.

Direkte fra egen fabrik. 5 års fabriksgaranti!

 

Specifikationer
SKU4744091016125