Sammenhæng mellem kajak og forbedret mental sundhed

Har du nogensinde bemærket, hvordan du ofte føler dig mere fokuseret, afslappet og rolig efter en kajaksejlads eller tilbringer tid i naturen? Nu hævder forskere, at interaktion med naturen har fordele for vores mentale sundhed - fra at reducere angst, styre depression, forbedre humør og endda øge vores kognitive evner.

"Det bedste middel til dem, der er bange, ensomme eller ulykkelige, er at gå udenfor ..."

- Anne Frank

5 Mental sundhedsmæssige fordele ved at interagere med naturen

Udendørs aktiviteter såsom kajakroning er ofte forbundet med forbedret fysisk sundhed - herunder forbedring af synet og hjælp til vægttab. Interessant nok er der mere i naturens wellness-center end at svede og tabe sig.

Forskere afslører en sammenhæng mellem stærke miljøforbindelser og forbedret mental sundhed. Som vist i nedenstående undersøgelser kan kajakroning, eller en tur med din familie i weekenden, forbedre din generelle trivsel betydeligt.

1. Hjælper med depression

Ifølge Verdenssundhedsorganisationen (WHO) er depression den største årsag til handicap i verden, der rammer over 264 millioner mennesker. Heldigvis kan interaktion med naturen hjælpe med at håndtere symptomerne på denne psykiske lidelse.

Resultater fra en undersøgelse, der blev vist i Journal of Affective Disorders, viste, at respondenter, der forkælede sig med vandreture i det naturlige grønne område, havde øget humør og hukommelsesspænd i forhold til deres kolleger i bymiljø.

At hengive sig til naturen ser ud til at fremme positiv tænkning, hjælpe til modstandsdygtighed og forbedrer håndteringsmekanismer. En sådan tilgang til livet letter følelsesmæssig balance og helbreder sindet.

“En tur i naturen bringer sjælen hjem”

- Mary Davis

2. Øger selvværd og humør

Har du et positivt syn på livet og dig selv? Lad os indse det: Vi har alle lave øjeblikke i vores liv, hvor vi tvivler på vores evner, og vi har ikke tillid til os selv. Hvis dette lyder som dig, skal du overveje at træne i naturen for at styrke dit humør og give dig mulighed for at være den mester, du er beregnet til at være!

Ifølge en 2010-multianalysestudie, der blev offentliggjort i Journal of Environmental Science and Technology, forbedrer grøn træning betydeligt selvværd og humør - især hos mænd og kvinder med en psykisk sygdom. Disse iagttagelser blev understøttet af en anden undersøgelse, der blev vist i Perspectives in Public Health. Sidstnævnte foreslog, at kombination af natur, sociale komponenter og motion kan hjælpe med at fremme mental sundhed i fremtidig udvikling af mental sundhed.

At bo tæt på naturen lærer os også at værdsætte eller føle os mere taknemmelige for det, vi har, og hvad naturen giver os. Dette fremmer ofte en trang til at beskytte miljøet.

3. Forbedrede problemløsende færdigheder og kreativitet

Ønsker du at rydde dit sind og komme over en kreativ blokkering? De fleste af os oplever en nedgang på et tidspunkt i vores produktive liv. Når dette er tilfældet, vælger vi ofte en spadseretur i naturen for at genoplive vores kreative gnister og behandle information bedre.

Ifølge forskere hjælper et naturligt miljø med at forbedre vores kognitive evne og arbejdshukommelsesspændvidde. Et stærkt forhold til naturen giver klarhed og vækker dine sanser. Mens du ror kajak, er du mere opmærksom på, hvad du føler, hvad du lugter, hvad du hører og hvad du ser. Alt dette bidrager til din kreativitet og problemløsningskompetencer.

4. Reducerer angst og stress

Føler du dig stresset eller ængstelig? De fleste af os lider af angst og stress af forskellige årsager. Måske er det pres fra arbejde, økonomi, følelsesmæssigt traume, personlige forhold eller skole. Uanset årsagen kan aktiv deltagelse i fysiske udendørs aktiviteter gøre tingene meget lettere.

Flere undersøgelser tyder på, at naturlige miljøer hjælper med at udløse flere biologiske processer, der reducerer stress og angst. I en undersøgelse fandt forskerne, at træning i naturlige omgivelser gav bedre resultater med angstreduktion. Tilsvarende antog en anden undersøgelse, at naturen øger dopaminniveauerne, øger endorfinniveauerne og reducerer cortisol (stresshormonet) - hvilket fremmer ro og lykke.

5. Øget koncentration og bedre ydeevne

Uanset om du er studerende eller arbejder på højtryk, viser forskningsresultater, at udendørs aktiviteter som kajak eller vandreture i naturen kan hjælpe med at opbygge opmærksomhed og fokus. En stærk forbindelse til naturen fører til en reduceret chance for at udvikle ADHD, øget koncentration og bedre præstationer.

Få en kajak, og oplev den store natur!

Med Henry David Thoreaus ord: “Naturen giver os det bedste. Modstå ikke! ” Videnskabelig forskning viser, at at bruge et par timer på at nyde naturens skønhed har enorme virkninger på vores mentale sundhed og generelle velbefindende.

Men brug ikke bare med naturen uden mål, overvej at engagere dig i aktiviteter som kajakroning. roning er en unik måde at fordybe sig i naturen på - den giver en intim udsigt, hjælper dig med at sætte pris på det fri og er en god øvelse.

Uanset om du leder efter en rolig oplevelse i roligt vand eller kajakfiskeri med din familie, venter en verden af ​​kajaksejlads. Tag dit kajakudstyr og giv dig selv naturens forfriskende kraft, når du tager ud i vandet.