Min første fiskekajak
 
Hvilket behov skal jeg have dækket, kan en kajak med pagaj være fin nok løsning til mit fiskeri ? Eller en kajak med pedal eller flipperdrev som give mig frihed til at fiske mens jeg sejler, med hænderne fri. Kajak med pagaj har dog en mindre vende radius, hvor mod pedal kajakken har en større vende radius da du drejer med roret. Dog følger der pagajer med de fleste modeller om det er med flipperdrev eller Pedaldrev, så i sidste ende kan jeg vende på en tallerken trods min valg ????
 
Uanset mit valg er jeg garanteret : 
- Frisk luft 
- Motion
- Masser Oplevelser 
 
Min søgen efter min første kajak, var nu relativ nem. De sociale medier har nogle rigtig gode grupper, der netop behjælper med forståelse, ideer samt masser af erfaring omkring dette.
Vi tager udgangspunkt i mit fiskeri, primær gedde og aborre fiskeri på søen. Sekundær fiskeri i perioder, hvor det er for varmt til aborre og gedder, vil blive havbars på vestkysten samt havørrederne I fjorden.
 
Så jeg skulle bruge en stabil kajak og samtidig vægtmæssigt let at håndtere.
Stabil nok til jeg kan stå op og kastefiske, men samtidig også kan skyde en god march,  når jeg skal skifte plads i søerne eller håndtere vestkysten uden en klump I maven. 
 
Jeg fik sporet mig ind på nogle forskellige modeller, kunne godt udelukke kajak med pagaj, da jeg ønskede hænderne fri til mit fiskeri. Flipperdrevet vil give mig mulighed for at komme helt ind på det lave vand, da flipperne kommer helt op under kajakken ved en position. Pedaldrev vil give mig mulighed for at bakke tilbage over hot spot osv, men med dette drev kan jeg så ikke komme helt ind på det lave vand uden at skulle tage drevet op. Men jeg vil have frihed med hænderne ved begge drev.
 
Mit valg faldt på en Supernova FX fra Galaxy kayaks, med pedaldrev hvilket gør det muligt at bakke men dog ikke gå ind på det helt lave vand, uden og skulle hive drevet op. 
 
Den holder hvad den lover, pålidelig, robust, stabil og let at håndtere. Har haft 3 turer på Vestkysten efter Havbars og makreller, I meget blandet vejr forhold dette håndterede den ganske fint. 
 
Sø fiskeriet efter Gedderne og Aborre har også været fantastisk, meter gedder og kilo's aborre har været oppe og vende, det er virkelig en unik måde at fiske på, man er helt tæt på naturen. God mulighed til opbevaring af grejboksene, ekstra tøj og Madpakken mm. 
 
I min optik giver kajakken mig muligheden for at komme hurtigt på vandet. Kajakken er langt hurtigere at transportere til vandet og at søsætte. Muligheden for hurtigt at smide kajakken på taget af bilen eller trailer ser jeg som en stor fordel samt at jeg ikke skal tænke på om der er slæbested men hurtigt kan søsætte fra land. En anden faktor er at jeg kan udforske vande jeg ikke før har kunne med min båd.
 
Der findes idag et kæmpe udvalg af kajak modeller og pris fra ca 4000 kr og op til 35.000 + kr. Så et stort spænd, men så alle kan være med. Det økonomiske spiller også en rolle, for mit vedkommende. Da jeg fisker rigtig meget havde jeg besluttede mig for, at den investering skulle gøre min tid på søerne komfortable og muligt stadig at bruge mine Railblaza mounts fra båden som passer til  de fleste kajakkers skinne systemer. Mit budget lød på 12-15 tusind. I dette pris leje kan du få utroligt meget for pengene og i nogle tilfælde få ekstra udstyr med i prisen. Det kan være Redningsvest, stangholder, hjul til at transportere kajakken på osv.
 
Hav også for øje at der er meget stor forskel på kvaliteten på kajakker. En båd over 2,5 mtr. skal have CE-godkendelse jf. EU lovgivning. Men det skal kanoer og kajakker ikke. Derfor sælgers der ofte kajakker og kanoer af meget dårlig kvalitet som kan risikere at synke eller revne hvis det bliver for koldt, eller hvis kajakken sejler imod en sten eller lign. 
 
For mere info omkring netop denne model jeg gik med tjek linket herunder ????
 
https://kajakforalle.dk/galaxy-supernova-fx-pedal?gclid=CjwKCAjw_MqgBhAGEiwAnYOAeuThcB9W66qRIebyHOcHUUW3jREqEXXVNa2ECjmJslGESgfMIq20FRoCuW4QAvD_BwE
 
Knæk og bræk Flemming ????