Nytårs jagt fra kajak

2020 er lige blevet skudt i gang, og de værste tømmermænd har lagt sig. Vejrudsigten bliver tjekket, og de melder perfekt vejr i morgen til en tur på vandet.

Næste morgen bliver kajakken pakket, og turen går mod vandet. Ankommet til stranden, konstatere jeg at vejrmeldingen for en gangs skyld var sandt. Det er helt vindstille, ikke en krusning på overfladen. Edderfuglene synger derude et sted, så nu kan det kun gå for langsomt med at komme i vandet.

Allerede efter et par hundred meters sejlads, spotter jeg den første lille flok. Jeg får sejlet godt til dem og 2 edderfuglehanner letter for sent. Geværet tordner, og dagens første fugl ligger stille på det spejlblankevand.

received_141459314285210

Jeg får den samlet op, og ser mig omkring. Skuddet må have sat gang i fuglene, for en lille flok kommer i lav højde direkte mod mig. Endnu engang brager geværet, og en fugl styrter mod vandet.

Desværre er denne ikke helt død, og den dykker med det samme. Det blanke vand er bestemt til min fordel denne morgen. De små luftbobler fra den dykkende fugl afsløre dens flugtretning, så jeg padler roligt efter den. Da den stikker næbet op ligger geværet allerede ved skulderen, og endnu engang ligger der en skudt fugl på det blanke vand.

Roligt sejler jeg videre, fuglene er nemme at finde i dag, men mange letter også på for lang afstand. Flere gange kommer der overflyvende edderfugle hunner og der er rigtig mange skalleslugere i år.

Endelig kommer jeg tæt på en flok, og skuddet bliver sendt efter den bagerste fugl, som falder i skuddet. Ganske som på den første, satte dette skud også gang i fuglene. En uforsigtig ung han kommer for tæt på, den falder til vandet, men er desværre ikke dødskudt. Prompte bliver andet skud sendt afsted efter den, denne gang med succes.

received_236079424557415

Jeg tænker, jeg vil begynde at padle tilbage mod bilen igen. På vejen spotter jeg en enlig han, og tænker at den måske er anskudt, så sejer på den. Den dykker inden jeg når på skudhold, og nu begynder den store jagt.

Hvis den er anskudt, så fejler dens lunger og svømmebevægelser ikke noget. Mange gange kommer den op, enten for langt ude. Eller også på den side af mig, hvor jeg ikke kan svinge geværet til. Man er rimelig låst, med hensyn til skyderetning i en kajak.

Når den så endelig lå i den rigtige retning, var den ikke oppe efter luft længe. Ofte dykkede den i samme sekund, hvor skuddet gik af.

Efter længere tids jagten rundt, blev den endelig træt. Da den strakte hals for at orientere sig, fik den til sidst det afsluttende skud.

Få hundrede meter inden jeg nåede bilen, lå der en lille flok. Jeg tænkte dette skulle være dagen sidste chance. Jeg får sejlet til dem, og de letter ikke før jeg er inden for skudhold, så dagens sidste edderfugl faldt også ned.

En rigtig god dag, hvor alle fugle blev leveret.

DSC_1043_1

Skrevet af: Kasper Heide Hansen

Kasper Heide Hansen købte sin Rainbow Oasis kajak i 2006. Siden da, har han tilbragt mange timer i kajakken, både på havjagt, trækjagt og til motion. Kasper har skudt 100-vis af ænder fra sin Oasis kajak og er dermed en af Danmarks mest erfarne jægere i kajak.

Rainbow Oasis kajakken

Rainbow Oasis kajakkerne har den perfekte dimension og forhold mellem bunddesign, længde og brede. Dette giver en meget stabil og let roet kajak, som er nem at styre på "hav-pürch". Kajakkens meget markente knækspanter, giver stabilitet nok til at kunne afgive skud fra kajakken, helt ud i en vinkel på 40 grader.

Rainbow Oasis kajakkerne er fremstillet i Italien og er blandt verden mest robuste og slidstærke kajakken. Kajakken med kraftige opbygning, gør desuden at kajakken kan tåle frost og skære i is, hvilket er ideelt da en stor del af havjagten foregår om vinteren.

Hos KajakForAlle har vi mange år erfaring med jagt fra på havkajak, SitOnTop kajak og pedalkajak. Vi rådgiver og vejleder i de mangle muligheder for opbygning af din jagtkajak og ikke vigtigst af alt SIKKERHED. 

Kontakt os eller besøg vores butik og kom godt i gang med jagt fra kajak.